14 Ağustos 2014 Perşembe

Kedi dili Tiramisu

20140814_184138Tiramisuyu çok severim de şu bisküvisinin kedi dili denmesinden pek hoşnut değilim :) Yapım aşamalarını çekmek aklıma gelmedi, şahsen aceleyle yapılmış bir tatlı oldu yeğenlere özel :)

Tarife geçelim isterseniz...

Malzemeler:

1 paket salvoıardı ( Kedi dili :P )
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
5 damla vanilya esansı ( yoksa 1 veya 2 paket vanilya)
1 paket 200 grm mascarpone ( yada labne)

Islatmak için:

2 yemek kaşığı granül nescafe
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

Kakao
İsteğe bağlı çikolata...
20140814_190225
Hazırlanışı:

Krema için öncelikle tenceremize sütümüzü, un,şeker ve yumurtamızı da katıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Hazırlamış olduğumuz muhallebimizi bir kenarda sıcaklıgı gecmesi icin beklettin.
İlk sıcaklıgı giden ılık olan muhallebiyi suyu süzülmüş labne veya mascarpone ekleyin ve tel çırpıcıyla veya mikserle çırpın. Topaklanma kalmayıncaya kadar. Üzerine vanilya esansı eklenir ve cırpmaya devam edilir. Muhallebimiz hazır.

ılık olan suya kahve yapar gibi geniş bir cam kase de kahve ve seker ereyinceye kadar karıştırılır. Karışım hazır olunca borcama ve ya benim gibi isterseniz saklama kablarına, kavanoza yada kadehlere de yapabilirsiniz. sunumu daha şık olucaktır.

kavanoza ilk önce kremadan döküp ardından kedi dilini kahveli karşıma batırıp kovanoza dizin bu işlem bitene kadar devam eder krema, kedi dili,krema ,kedi dili şekilinde en sonunda krema dökülür ve soğumaya bırakılır..

Servis ediceğiniz zaman soguduktan sonra üzerine kakao serpin ve isteğe göre de üzerine cikolata parcaları da ekleyerek servis edebilirisiniz.

Sunumu şık tadı müthiş...
Bir gün önceden yapıp dolapta bekletirseniz daha da lezzetlenir unutmayın...

Bir daha ki sefere kremaya beyaz çikolata katıp denemeyi düşünüyorum.

Ayrıca bir tavsiye daha vermek isterim... Kedi dili marketten alıcaksanız ki kesinlikle bimden alın onunla daha lezzetli oldugunu farkettim ben aceleden şok marketin kedi dilini aldım ve malesef begenmedim. Eğer imkanınız varsa tabi ki kedi dilinizi evde kendiniz yaparsanız hepsinden daha lezzetli olucağı kesin..

5470176_orig

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder