18 Eylül 2014 Perşembe

Sodalı Zebra Kek

Zebra kekBenim minik prensesim artık okullu oldu bire başladı :) haliyle bu sıralar fazla vakit ayıramaz oldum bloguma neyse ki herşey düzene girdi daha sık paylaşımlar yapma düşüncesindeyim...

Bugün kızımın beslenme programında kek ve süt ikilisi mevcuttu ee haliyle hazır kek koyamıycagımıza göre hem basit hem kolay hemde yumuşacık cocuklarında çok sevdiği keki yaptım. Zebra kek :)

Aslında benim kedime has zebra kek tarifim vardı onun lezzeti daha bir başkaydı daha lezzetliydi bulamadım ama bulunca mutlaka o tarifimi de ekliycem sanmayın ki bu kek kötü oldu :) aksine koca borcam da kekin yarısı hemen bitti :) Deneyin çok lezzetlidir kendisi...

Zebra kekZebra kek için ;
Malzemeler:

  • 4 adet yumurta

  • 5 kahve fincanı şeker (türk kahvesi)

  • 2 kahve fincanı sıvı yağ

  • 8 kahve fincanı un

  • 1 şişe soda 200 ml

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu


    Yapılışı:


    Toz şeker ve yumurtalar, şeker eriyinceye kadar çırpılır.
    Sıvı yağ, ve bir şişe soda eklenir ve çırpılır. Kakao hariç tüm malzemeler de çırpılır. Hazır olan kek karışımı eşit miktarda başka bir kaba bölünür bölünmüş olan kek karışımına 2 yemek kaşığı kakao eklenir. Kakao eklenince daha da koyu kıvamı olucaktır diğer karışıma göre o yüzden koydugunuz kakao kadar 2 yemek kaşığı da su ilave edip karıştırın.

    Yuvarlak bir borcama ister yaglı kagıt kesip ister yağlayıp unlayın.
    Ardından karşımınızdan kahve fincanıyla borcamın tam ortasına 1 kahve fincanı sade kek hamuru ardından yine tam ortasına gelicek şekilde hamurun üstüne bir kahve fincanı kakaolu kek hamurunu sıra sıra dökün sade kakao sade kakao şekilden hamur bitene kadar hamuru düzeltmeye kaydırmaya çalışmayın işlem bittikten sonra kürdanla şekil verip önceden ısıtılmış 200 decerecelik fırında pişirin dakika veremiyorum zira herkesin fırını farklıdır farklı sürelerde pişirir.
    Kekinizin pişip pişmediniğini anlamak için tam ortasına bir bıcak veya kürdan batırın temiz çıkarsa kekiniz pişmiştir affiyet olsun...

    Bu kekin sünger gibi bir yapısı vardır. yumuşaktır. Bir gün beklerse şayet ertesi güne daha da lezzetlenmiş olduğunu farkediceksiniz...

    Ayrıca içinde soda oldugu içinde geç bayatlar. Emin olun bayatlamasına bile zaman kalmadan tükenicektir.
    Ola ki fazladan kekiniz kaldı dilimleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde çıkarıp 5 10dk fırında ısıtırsanız gene yumuşacık kekiniz servisinize hazır halde olucaktır.


    Affiyet olsun..

    5470176_orig

1 yorum: