25 Haziran 2014 Çarşamba

Ev yapımı katkısız ( NutellaTarifi )


Evet gelelim şimdi vereceğim dediğim sarelle veya nutella da diyebiliriz tarifine :)

Ben nutella sevmem :) aylardır da evime girmemiştir. Kızım bir gün kahvaltı da anne nutella olsaydı keşke dedi diye bir gece üşenmeden kalkıp yaptım bu tarifi sabah kızıma da eşime de süpriz olmuş oldu. Tadı nasıl dı diyecek olursanız harikaydı zaten yaparken kendi damak tadınıza nasıl uygunsa nasıl size daha lezzetli geliyorsa öyle yapın malzemeleri çok basit, özellikle içinde yumurta ve margarin olmaması katkı maddelerinden daha uzak bir nutella elde etmenizi sağlıyor.

Şimdi gelelim tarifine..



Ev yapımı nutella ( Saralle yapmak için )
(yumurtasız - margarinsiz )

Malzemeler

• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 yemek kaşığı kakao
• 80 gr çikolata ( isteğe bağlı artırılabilir)
• 1 çay kaşığı vanilya
• 2 su bardağı kavrulmuş fındık

Yapılışı
1. Fındığı önce tavada veya fırında kavurun yagı cıkıp üstleri kızarıncaya kadar daha sonra rondo da macun kıvanına gelen kadar çekin. ( önemli nokta çok iyi çekmeniz macun gibi olmalı)
2. Üzerine pudra şekeri, vanilya, kakaoyu katıp tekrar karıştırın.
3. Çikolatayı parçalara ayırıp bir kaseye alın.
4. Sıcak su dolu bir kabın içinde çikolataları kaseyle birlikte benmari usuluyle eritin.
5. Erittiğiniz çikolatayı hızlı hareketlerle rondodaki karışımın içine ekleyin ve tekrar 2-3 dakika karıştırın. ( Eğer sürülebilir kıvamda değilse çikolata oranını artırıp aynı işlemi yapın) ( İsterseniz çikolata eritirken 1 çay bardagı kadar süt koyabilirsiniz 1 çay bardağından fazla olmamalı yanlız.)
6. Saralleyi kavanoza koyup kapağını kapatın ve bir gün dolapta beklerse daha da lezzetlenir çikolatanızı bir ay kadar süreyle dolapta tutabilirsiniz.

Ama 1 aya kalmadan biteceğine garanti veriyorum. :)

Yapıcak kişilerden kesinlikle yorum bekliyorum yanlız.. ;)
Çikolata tadında tatlımı tatlı bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder